Montage en onderhoudsinstructies composiet terrasplanken (Classic)

Beknopte versie

 Montagehandleiding ThomDeck

 

1. 140 mm Floradeck™ terrasplank
2. 30×50 mm bevestigingsprofiel
3. Floradeck™ afwerkstrip
4. Montageclip
5. Schroef
6. Startprofiel


Uitgebreide versie

1: Onderliggers montage en afmetingen

De onderliggers moeten gemonteerd worden met schroeven geschikt voor de ondergrond. De afstand tussen de schroeven mag maximaal 50cm zijn. Om voor een goede afwatering te zorgen moeten de onderliggers worden gemonteerd met een hoek van 4 graden. De onderliggers mogen maximaal 40cm uit elkaar liggen. Om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen moeten er tussen de onderliggers kieren zijn van 2cm. Aan de kant van een muur of iets dergelijks moeten de onderliggers een ruimte hebben van 1cm.

2: Floradeck planken monteren

Nadat de onderconstructie is klaargemaakt kunnen de Floradeck composiet terrasplanken worden gemonteerd. Hierbij begin je altijd met de startclip. Als alle startclips zijn gemonteerd kunt u de eerste plank er netjes inschuiven.

Zorg er altijd voor dat u waterpas begint om zo een mooi eindresultaat te krijgen.

3: Monteren van de clips

Tussen elke deel komt een clip. Deze zijn verkrijgbaar in metaal en kunststof. Wij hebben echter alleen metalen clips op voorraad aangezien deze sterker zijn. De clips kunt u vast maken aan de composiet onderligger met onze schroeven. Geen spijkers hiervoor gebruiken.

4: Het monteren van 2 gelijke oppervlaktes tegen elkaar

U dient 3,5cm afstand te bewaren tussen de composiet onderliggers. Deze onderliggers dient u vast te maken aan de betreffende vloer. De afstand tussen de Floradeck planken moet zijn 5mm.

5: Floradeck afwerkstrip

Deze afwerkstrip kunt u naar eigen oordelen gebruiken. De strip is bedoeld om de zijkant extra netjes af te werken. Dit is geen verplichting. Wij raden het echter wel aan omdat ze het terras echt af is.


Onderhoud:

Zoals u al inmiddels weet schaft u een product aan van hoge kwaliteit welke milieuvriendelijk en onderhoudsarm is. Desondanks om uw Floradeck terrasplanken in topconditie te houden raden wij u aan dit 1 a 2 maal per jaar schoon te maken met de daarmee bestemde cleaner (verkrijgbaar via onze webshop) welke u direct onverdund op de terrasplanken kunt aanbrengen en door hier daarna water overheen te gooien weer helemaal kunt schoonborstelen. De terrasplanken leven net als echte houten terrasplanken. Dit houdt in dat ze iets vergrijzen en dat het iets kan vlekken. Dit komt omdat er houtvezels in zitten en is een zorgeloos en natuurlijke eigenschap van het product.

Met deze tips wensen wij u veel tuinplezier met een onderhoudsvriendelijke en duurzame terrasplank van Floradeck™.

Voor vragen kun je altijd contact op nemen met de binnendienst. Zij staan klaar om je vragen te beantwoorden. Te bereiken via: info@floradeck.nl of bel naar 030-8786253.

© 2016 - 2020 Floradeck terrasplanken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel