Legenda voor bevestiging bij montage

Montage: lengte van het terras in de plaatsingsrichting ≤4m
Floradeck Modern kan zowel op een vaste onderconstructie als zwevend (bij voorbeeld op een afgedicht terras of op een plat dak) worden geplaatst. Overschrijd in beide gevallen niet meer dan 40 cm tussen twee onderbalken (hartafstand). 


1. Onderconstructie

Vast constructie
Gebruik de zwarte bevestigingsprofiel (1483.400.01)alleen, indien ze volledig op beton of op een dichte Geëgaliseerde ondergrond (minstens 250 kg cement/m³) liggen. De steunbalken moeten in dit geval om de 70 cm op de ondergrond worden bevestigd.

Zwevende onderconstructie
Gebruik in alle andere gevallen de aluminium bevestigingsprofiel (1483.400.02). De onderconstructie moet door een verbinding van max. 35 cm lange aluminium bevestigingsprofiel (1483.400.03) worden gesloten, zodat de balken niet kunnen verschuiven. Ze worden door middel van een hoekanker (1485.30) met schroeven gefixeerd. Het aluminium kader bevestigingsprofiel moet altijd met de stilstaande objecten, zoals een muur of stoeprand worden verbonden.


2. Bevestiging van het kaderprofiel

Indien u geen randafwerkingsprofiel installeert, ga dan verder met punt 3. Plaatsen van de terrasplanken.Om het afsluitprofiel aan de zijkant te bevestigen, moet een bevestigingsprofiel op de smalle kant met een parallelle afstand van 7 mm ten opzichte van de onderbalk met schroeven worden bevestigd.

Aan de kant parallel met de plaatsingsrichting van de terrasplanken (hier: vooraan) moet eveneens een zwart bevestigingsprofiel op de smalle kant, zonder afstand, rechtstreeks op de onderbalk met schroeven worden bevestigd.

Rondom het afwerkprofiel schroeven worden bevestigd, de hoeken in verstek zagen.

Vervolgens het randafwerkingsprofiel in verstek zagen, aanbrengen en parallel met de plaatsingsrichting van de terrasplanken (hier: vooraan) met Verbindingsclip en extra schroeven (een schroef/clip) bevestigen.

Bij het op maat zagen van de terrasplanken altijd de bovenkant op de zaagtafel leggen. Let bij het plaatsen net zoals bij parket erop dat u de terrasplanken mengt om de kleurgradaties te doen uitkomen. Nomawood is nooit 100 % uniform van kleur, wat de natuurlijke schoonheid onderstreept.


3. Plaatsen van de terrasplanken

Elke terrasplank op elke onderbalk met verbindingsclips bevestigen en extra één keer per terrasplank met een schroef op de bevestingingsprofiel. Indien de lengte van uw terras in de plaatsingsrichting van de terrasplanken meer is dan 4 m, hebt u twee verschillende mogelijkheden om de terrasplanken te plaatsen. onderbalk bevestigen. Deze schroef regelt de uitrichting van de uitzetting van de terrasplanken, die door temperatuurschommelingen ontstaat (details: zie tabel 4.Bijkomende aanwijzingen.

Plaats alle andere terrasplanken met inachtneming van de volgende regels:

• elke terrasplank met verbindingsclip fixeren en blokkeer dan elke clip met een tik van een hamer in de richting van de strook;
• elke terrasplank extra één keer met een schroef op de onderbalk bevestigen;
• elke vijfde terrasplank compleet met bevestigingsclip en extra schroeven (een schroef/clip) bevestigen.

Bij gebruik van het randafwerkingsprofiel (1484).

• Bij elke vijfde terrasplank aan de zijkant telkens een bevestigingsclip met extra schroef bevestigen (bevestiging van de randafwerkingsprofiel van de zijkant)Montage in wildverband

Montage: lengte van het terras in de plaatsingsrichting >4m

Indien de lengte van uw terras in de plaatsingsrichting van de terrasplanken meer is dan 4 m, hebt u twee verschillende mogelijkheden om de terrasplanken te plaatsen.

Gebruik in ieder geval (in wildverband en recht) 2 bevestigingsprofielen en 2 bevestigingsClips bij elke voeg.

Elke terrasplank op elke bevestigingsprofiel met bevestigingsClips fixeren en extra één keer per terrasplank met een schroef op de bevestigingsprofiel bevestigen. Deze schroef regelt de uitrichting van de uitzetting van de terrasplanken, die door temperatuurschommelingen ontstaat.

4. Bijkomende aanwijzingen

Door temperatuurschommelingen zullen de terrasplanken met 0,08 mm/m/°C uitzetten of samentrekken. Daarom moet met deze factor bij de montage rekening worden gehouden.

Berekeningsbasis voor de grootte van de voeg:
• grote lengte = grote voeg
• montage bij lage temperatuur = grote voeg
• kleine lengte = kleine voeg
• montage bij hoge temperatuur = gesloten voeg MONTAGE : LENGTE VAN HET TERRAS IN DE PLAATSINGSRICHTING > 4m

Gebruik de afstandhouders om het plaatsen te vergemakkelijken.

© 2016 - 2020 Floradeck terrasplanken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel